support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

De kracht van de Xpert Suite is het gebruikersgemak en de mogelijkheden die het biedt

Je kunt vanuit meerdere disciplines het systeem gebruiken
Testimonial

"Ze zijn heel open en nieuwsgierig"

Charles Heffels Meander Groep Zuid-Limburg

MeanderGroep is de grootste zorgaanbieder in Parkstad. Het bedrijf is een fusieorganisatie en ontstaan in 2006, maar kent al een voorgeschiedenis van ruim 60 jaar. In 2017 is MeanderGroep benoemd tot aantrekkelijkste werkgever van Limburg. Sinds 2015 wordt er gewerkt met de Xpert Suite van Otherside at Work.

Een externe partij sprak met Charles Heffels, directeur bedrijfsvoering bij MeanderGroep. Daarin vertelt Heffels waarom MeanderGroep voor de Xpert Suite heeft gekozen en of het systeem uiteindelijk ook voldoet aan de verwachtingen.

Hoe bent u bij Otherside at Work terecht gekomen?

"Op het moment van de fusie, in 2006, hadden beide fusiepartijen diverse systemen. Wij hebben destijds voor een systeem gekozen waarvan wij dachten dat dit het beste bij de verwachtingen paste. Maar de performance bij het begeleiden van verzuim was minder. Daarom hadden wij geregeld contact met de eigenaar om daar verbeteringen in aan te brengen. Helaas waren we vervolgens ook ontevreden over de support en de technische ontwikkeling van de applicatie.


Op het moment dat we zeker wisten dat we gingen stoppen met die applicatie, hebben we marktonderzoek gedaan. MeanderGroep heeft toen een viertal partijen benaderd. In eerste instantie wilden wij weten wat zij zouden kunnen betekenen voor ons en wat de applicatie inhield. De vier applicaties hebben we naast elkaar gelegd. We hebben er een programma van eisen op losgelaten. Op grond daarvan is een shortlist ontstaan. Met die shortlist hebben we een verdiepingsslag gemaakt en uiteindelijk een keuze gemaakt. Die keuze viel op de Xpert Suite van Otherside at Work."

Otherside at Work kwam dus goed uit de tests.

"Ja, want je hebt er een heel waardevolle tool mee in handen. Het sloot goed aan bij wat wij destijds, en nu nog, verwachten van de applicatie."

Wat zijn die verwachtingen?

"We verwachten een goede performance en gebruikersgemak. Het moet niet nodig zijn om al onze mensen te trainen in het gebruik van een nieuwe applicatie. Het moet een zelflerend systeem zijn. Daar voldoet dit systeem zeker aan. En het is een heel compleet systeem. Het stelt je in staat om het verzuim te beheren, maar je moet ook op de juiste momenten geattendeerd worden op verplichte taken. Die signaalfunctie van het systeem is belangrijk.

Ook moet het systeem je in staat stellen om rapporten te kunnen genereren. Je moet zelf overzichten kunnen maken van het verzuim binnen de organisatie. Dat vind ik heel belangrijk. Én je moet vertrouwen kunnen hebben in de leverancier. Die leverancier moet zichzelf zien als partner voor jouw probleem en niet als leverancier van een product. Aan dat partnerschap hechten wij nogal waarde. Wij willen dan ook alleen nog maar zaken doen met partijen die onze uitdaging zien als hun uitdaging. Die bereid zijn om samen op te trekken en dus ook samen te ontwikkelen en te versterken."

 

In wat voor een dingen uit zich het partnership met Otherside at Work?

"Zij zijn heel open en nieuwsgierig. Otherside at Work zegt waar zij staat in haar eigen ontwikkeling. Het bedrijf is nieuwsgierig naar waar jij als organisatie staat en wat je ambities zijn. Ze wil weten wat onze uitdagingen zijn en wat wij daarin van Otherside at Work verwachten. Binnenkort komen ze naar Meander om over hun roadmap te praten. Ze laten zien welke stappen ze wij willen gaan zetten en vragen onze mening daarover. Otherside at Work sluit heel goed aan bij onze business. Ze weten wat er speelt, verdiepen zich goed en weten dus van de hoed en de rand. En wat absoluut van aarde is: wat ze zeggen maken ze ook waar. Als iets niet waargemaakt kan worden, spreken ze dat ook uit. Ze zijn dus heel open en transparant én dus een heel betrouwbare partner."

Onderscheidt Otherside at Work zich daarin in vergelijking met andere leveranciers?

"Het komt wel vaker voor dat leveranciers van applicaties goed contact houden. Maar bij Otherside at Work gaat het dus nog een stap verder. Het écht versterken van elkaar. Een écht partnerschap. En dat zoeken ze dus ook bewust op. En ze proberen daadwerkelijk aan te sluiten bij wat wij als bedrijf zijn en willen gaan zijn."

Wat is de kracht van de Xpert Suite?

"De kracht van de Xpert Suite is het gebruikersgemak en de mogelijkheden van het systeem. De Xpert Suite is niet alleen voor je verzuimbeheer. We gebruiken het systeem ook bij de Meandercoaches. Dat zijn mensen die coachingsgesprekken voeren met medewerkers die daar behoefte aan hebben. Ook die coaches kunnen hun informatie kwijt in het systeem. Ook hebben we de paramedische dienst aangesloten op het systeem. Je kunt dus vanuit meerdere disciplines het systeem gebruik maken, waardoor je op één plek veel meer informatie bij elkaar krijgt. Dat is erg handig. Je kunt er dus veel meer mee dan alleen het begeleiden van het verzuimproces."

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!