support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

Antwerpen, 16 april 2024 – Otherside at Work, de Nederlandse marktleider in verzuimmanagement en werknemerswelzijn met ruim 140 medewerkers, heeft een vestiging geopend in Antwerpen. Het bedrijf werkt al meerdere jaren intensief samen met Mensura in België en zet met de opening van deze vestiging een volgende stap in de ambitie om Belgische ondernemingen te helpen verzuim aan te pakken via automatisering en datagedreven besluitvorming. Met het softwareplatform Xpert Suite kunnen bedrijven hun verzuimcijfers meten, opvolgen en terugkoppelen naar hun beleid om het zo te blijven verbeteren – en werknemers gezond te houden.

Software voor een soepel verzuimbeleid

Belgische bedrijven worden steeds meer geconfronteerd met zieke werknemers. In 2023 waren werknemers bijna 10% van hun werktijd afwezig door ziekte. SD Worx schat de loonkosten van die niet-gepresteerde tijd in op 1.528 euro per vte per jaar. Toch blijkt een concrete aanpak vaak moeilijk in de praktijk. En dat blijft niet zonder gevolgen.

“Als je verzuim niet goed beheert, dan brengt dat een heleboel problemen met zich mee,” zegt Diederik Benders, CEO van Otherside at Work. “Hoge kosten, een grotere werkdruk, verstoorde klantenrelaties … Vanuit onze nieuwe vestiging in Antwerpen willen we nu nog beter Belgische bedrijven helpen om deze uitdagingen aan te gaan.”

Xpert Suite: voordelen voor alle betrokkenen

Otherside at Work ondersteunt hen daarbij via Xpert Suite. Op dat platform kunnen organisaties hun verzuimcijfers centraliseren en monitoren, om zo patronen en oorzaken te herkennen. Die datagedreven inzichten kunnen ze vervolgens weer gebruiken om hun verzuimbeleid te optimaliseren.

Het platform vereenvoudigt ook de administratieve taken van hr-verantwoordelijken – denk maar aan de opvolging en re-integratie van langdurig zieke werknemers. Daarnaast kunnen leidinggevenden er allerlei hulpmiddelen vinden om delicate verzuimgesprekken aan te gaan met medewerkers die mentale of fysieke problemen hebben. Medewerkers kunnen het platform dan weer gebruiken om bijvoorbeeld gemakkelijk hun ziekteattesten in te dienen.

Data maken de cirkel rond

De verzuimsoftware maakt dus de cirkel van een welzijnsbeleid rond. Bedrijven kunnen er procedures verankeren en hun verzuimcijfers analyseren, om vervolgens weer terug te koppelen naar het beleid en het beter te maken.

“Het is zoveel meer dan een tool om verzuim te beheren en te verminderen,” vervolgt Benders. “Het helpt organisaties ook om een cultuur van welzijn en duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Wie verzuim aanpakt, investeert namelijk in werknemerswelzijn. Met Xpert Suite dragen we – op de korte en de lange termijn – bij aan vitale, gemotiveerde werknemers en continuïteit in je personeelsbestand. En in deze krappe arbeidsmarkt is dat toch één van de belangrijkste doelen van elk bedrijf.”

Over Otherside at Work

Wij zijn Otherside at Work.

Ontwikkelaar van de Xpert Suite.

Sinds 2003 werken wij met één gepassioneerd en onafhankelijk team aan de Xpert Suite met inmiddels meer dan 140 medewerkers in België en Nederland. We leveren geen standaard ondersteuning, maar we werken in partnership met jou. Want samen creëren we de beste versie van de Xpert Suite. En tillen we je verzuimbeleid naar nieuwe hoogtes. Met één doel voor ogen: happy professionals.

 

Othersideatwork.be

Vraag een demo aan en overtuig jezelf

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cora Joosten via cora.joosten@othersideatwork.nl.

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9950
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Business Development Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!