support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
nederlands

Als je met een verzuimsysteem werkt weet je hoe handig het is om externe gegevens te koppelen met jouw systeem. Hieronder vertellen we je hoe je de Xpert Suite kunt integreren met externe systemen.

Wat is een koppeling?

Een koppeling is een directe verbinding tussen jouw verzuimsysteem en een ander, bijvoorbeeld salarissysteem. Zo kunnen gegevens eenvoudig worden overgenomen in jouw verzuimsysteem en hoef je dus niet alle gegevens dubbel in te voeren.

Een groot voordeel van koppelingen is dat Functioneel beheer (in de meeste gevallen) zelf geen exports meer hoeft samen te stellen. De gegevens kunnen periodiek (bijvoorbeeld dagelijks, maar in sommige gevallen zelfs real-time) geactualiseerd worden.
 

Wat kunnen we koppelen?


Met onze integratie oplossingen en krachtige API’s kunnen wij vrijwel ieder systeem koppelen. We hebben standaard integraties voor organisatie-, medewerker- en verzuimgegevens. Maar ook voor afspraken, documenten, taken, financiële gegevens en gebruikersautorisaties.

Te koppelen systemen
Wist je dat je veel koppelingen ook zelf kunt maken?

Wij kunnen dit natuurlijk voor je doen, maar je kunt ook veel koppelingen zelf maken. Dit doe je via het koppelplatform ESB in de Xpert Suite. We leggen je hier uit hoe eenvoudig het is.

Het is wel een secuur werkje, daarom bieden we een speciale koppeltraining aan. Hier leer je in één dag hoe je via het XS koppelplatform zelfstandig het HR-systeem van je klant kunt aansluiten op je eigen Xpert Suite.

XS Datakluis
Werkgevers willen hun HR-systeem koppelen met de Xpert Suite van een arbodienst. Vanuit de AVG is het alleen niet toegestaan om gegevens van medewerkers te delen met de arbodienst als er geen aanleiding is. Daarom bieden we kosteloos een datakluis aan om dit goed te laten verlopen. Lees hier meer.

BackOffice-systemen

De Xpert Suite is te koppelen met tal van back-office systemen. Zo is onze Agenda te synchroniseren met Outlook en Google en kun je mails versturen vanuit je eigen mailserver (hierbij is een TLS/SSL verbinding verplicht).

Maar ook kunnen we koppelen met facturatiesystemen (Exact Online,  AFAS, AccountView) en verschillende polis administratiesystemen om polisgegevens te delen met de Xpert Suite (ANVA, CCS). Verder kunnen we de XS koppelen aan jouw infrastructuur of die van jouw klant zodat inloggen voor de gebruikers en leidinggevende nog gemakkelijker is.

Tot slot bieden we ook aan voor betere analyse mogelijkheden. Deze datafeed is via SMTP te koppelen aan je eigen datawarehouse.

Via open-API

Heb je echt integratie ambities en ook de skills dan bieden we ook een open API-architectuur waarmee je de Xpert Suite ook kunt koppelen met je eigen ESB. Verder biedt de Open-API architectuur ook de mogelijkheid om eigen applicaties te laten communiceren met de Xpert Suite of delen van de Xpert Suite te integreren in je eigen portals.

De eerste API’s zijn inmiddels beschikbaar en de komende jaren worden steeds meer APIs en Webhooks ontwikkeld waar we nog beter in het eco-systeem van duurzame inzetbaarheid integreren. Wil je de details bekijken: https://api.xpertsuite.app/

Ketenpartners: ARBO/Schadelastbeheerders

Ben je een werkgever of inkomensvolmacht en op zoek naar een arbodienstverlener die met de Xpert Suite werkt? Dan heb je voldoende keuze. Koppelen met dienstverleners kan eenvoudig omdat we een Xpert Suite – Xpert Suite koppeling snel gemaakt hebben. Ook heb je maar één aanspreekpunt en dat maakt het natuurlijk net wat gemakkelijker.

Ben je een werkgever of inkomensvolmacht waarbij je samenwerkt met een dienstverlener die niet met Xpert Suite werkt? Geen nood. We ondersteunen de SIVI-standaard waarbij de koppelingen op basis van een vast formaat zijn vormgegeven. Meer informatie over de SIVI Standaard en de aangesloten partijen, vind je hier. Met deze SIVI-standaard ondersteunen we onder meer ook Abro Unie, ArboNed en Zorg van de Zaak.

UWV-meldingen

De Xpert Suite heeft ook een berichtenkoppeling naar het UWV. Met deze berichtenkoppeling kun je eenvoudig de volgende meldingen doorgeven aan het UWV:

  • Ziekmelding in verband met langdurig verzuim (42 weken);
  • Betermelding na langdurig verzuim (42 weken);
  • Ziekmelding bij een Ziektewet-uitkering;
  • Betermelding na een Ziektewet-uitkering; 
  • Aanvraag WAZO-uitkering (zwangerschapsverlof, adoptieverlof, pleegzorgverlof of aanvullend geboorteverlof).

Uiteraard worden alle UWV formulieren snel en eenvoudig voor-ingevuld met informatie uit de Xpert Suite. 

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Utopialaan 36, gebouw C
5232 CE 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 - 61 59 950
Xpert Desk
Tel: 073 - 61 59 950
Download onze brochure
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Maak nu een afspraak!