support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

Als je met een verzuimsysteem werkt weet je hoe handig het is om externe gegevens te koppelen met jouw systeem. Hieronder vertellen we je hoe je de Xpert Suite kunt integreren met externe systemen.

Wat is een koppeling?

Een koppeling is een directe verbinding tussen jouw verzuimsysteem en een ander, bijvoorbeeld salarissysteem. Zo kunnen gegevens eenvoudig worden overgenomen in jouw verzuimsysteem en hoef je dus niet alle gegevens dubbel in te voeren.

Een groot voordeel van koppelingen is dat Functioneel beheer (in de meeste gevallen) zelf geen exports meer hoeft samen te stellen. De gegevens kunnen periodiek (bijvoorbeeld dagelijks, maar in sommige gevallen zelfs real-time) geactualiseerd worden.

Wat kunnen we koppelen?

Met onze integratie oplossingen en krachtige API’s kunnen wij vrijwel ieder systeem koppelen. We hebben standaard integraties voor organisatie-, medewerker- en verzuimgegevens. Maar ook voor afspraken, documenten, taken, financiële gegevens en gebruikersautorisaties.

1. HR-systemen

Om dubbele invoer te voorkomen is de Xpert Suite met vrijwel alle HR-systemen te koppelen. Het gaat hierbij om de volgende informatie: 

 • Organisatiestructuur met afdelingen en leidinggevende
 • Automatisch aanmaken van leidinggevende accounts in XS
 • Medewerker en dienstverbandgegevens
 • Terugkoppelingen van de bedrijfsarts
 • Verzuim- en herstelmeldingen (XS › HR)
 • Verzuim- en herstelmeldingen (HR › XS)
   

Lees hier de ervaring van Espria
 

1.1 XS Datakluis
Werkgevers willen hun HR-systeem koppelen met de Xpert Suite van een arbodienst. Vanuit de AVG is het alleen niet toegestaan om gegevens van medewerkers te delen met de arbodienst als er geen aanleiding is. Daarom bieden we kosteloos een datakluis aan om dit goed te laten verlopen. Lees hier meer over de Datakluis.
 

1.2 Te koppelen systemen
Iedere koppeling tussen een HR-systeem en de Xpert Suite is anders, kijk hieronder daarom welke informatie­stroom door jouw HR-systeem wordt ondersteunt.

Wil je nu meer informatie over onze standaard koppelmogelijkheden? Lees dan hier verder op ons Xpert Support Center. Op het Xpert Support Center vind je ook meer informatie over standaard exportmogelijkheden en het aansluiten van een standaard SIVI-koppeling.
 

Lees hier de ervaring van Stichting Philadelphia Zorg  over de koppeling met hun HR systeem

Te koppelen systemen
Wist je dat je veel koppelingen ook zelf kunt maken met XS Connect?

Wil je weten hoe onze klanten XS Connect ervaren? Lees dan hier de ervaring van de Prevermo Groep.

Wil je weten hoe XS Connect werkt? In deze instructievideo legt Sanne uit hoe je zelfstandig een koppeling kunt maken met de XS. Dit doe je via ons koppelplatform XS Connect. Het is wel een secuur werkje, daarom bieden we een speciale koppeltraining aan. Hier leer je in één dag hoe je via XS Connect zelfstandig het HR-systeem van je klant kunt aansluiten op je eigen Xpert Suite.
 

In de onderstaande brochure leer je meer over wat XS Connect is en hoe je jouw koppelingen kunt beheren. 

Donwload XS Connect brochure  

2. BackOffice-systemen

De Xpert Suite is te koppelen met tal van back-office systemen.
 

2.1 Agenda
De XS Agenda is te synchroniseren met Outlook en Google zo kan de gebruiker van de XS Agenda ook zijn agenda inzien in Outlook en Google, uiteraard wordt de privacy van persoonsgegevens geborgd. 


2.2 Mailserver
Mails versturen vanuit je eigen mailserver? De e-mail server in de Xpert Suite kan gekoppeld worden aan je eigen mailserver. Wel is een TLS/SSL verbinding verplicht. 


2.3 Facturatiesystemen
Dienstverleners die met de Xpert Suite werken en ook XS module contractadministratie hebben ingericht kunnen deze koppelen met de financiële administratie. Op dit moment ondersteunen we koppelingen met:
Exact OnlineAFASAccountView.


2.4 Polisadministratie
De XS module Polisregistratie is te koppelen aan verschillende polisadministratiesystemen. Hiermee wordt het mogelijk dat polisgegevens gedeeld worden met de Xpert Suite. Op dit moment ondersteunen we koppelingen met:
ANVALogo CCS.


2.5 Single Sign On
Via SAML-2 kunnen we de Xpert Suite koppelen aan jouw infrastructuur of die van jouw klant. Hiermee wordt het inloggen voor de gebruikers en leidinggevende nog gemakkelijker.


2.6 Datawarehouse
Voor betere analyse mogelijkheden bieden we ook DataStreams aan. Deze datafeed is via SFTP te koppelen aan je eigen datawarehouse. 


3. Ketenpartners: Arbodienstverleners/Schadelastbeheerders

Vanuit onze Connected Together-strategie wordt de Xpert Suite meer en meer ingezet als een integraal systeem voor duurzame inzetbaarheid. Hierin werken en communiceren alle aangesloten partijen makkelijk, efficiënt en veilig met elkaar.
 

3.1 Arbodienstverleners/Schadelastbeheerder (met XS)
Ben je een werkgever of inkomensvolmacht en op zoek naar een arbodienstverlener die met de Xpert Suite werkt? Dan heb je voldoende keuze. Koppelen met dienstverleners kan eenvoudig omdat we een Xpert Suite – Xpert Suite koppeling snel gemaakt hebben. Ook heb je maar één aanspreekpunt en dat maakt het natuurlijk net wat gemakkelijker.


3.2 Arbodienstverleners/Schadelastbeheerder (zonder XS)
Ben je een werkgever of inkomensvolmacht waarbij je samenwerkt met een dienstverlener die niet met Xpert Suite werkt? Geen nood. We ondersteunen de SIVI-standaard waarbij de koppelingen op basis van een vast formaat zijn vormgegeven. Meer informatie over de SIVI Standaard en de aangesloten partijen, vind je hier. Met deze SIVI-standaard ondersteunen we onder meer ook Arbo UnieArboNed en Zorg van de Zaak.


3.3 UWV-koppeling
De Xpert Suite heeft ook een berichtenkoppeling naar het UWV.


Berichtenkoppeling
Met deze berichtenkoppeling kun je eenvoudig (onder meer) de volgende meldingen doorgeven aan het UWV:

 • Ziekmelding in verband met langdurig verzuim (42 weken);
 • Betermelding na langdurig verzuim (42 weken);
 • Ziekmelding bij een Ziektewet-uitkering;
 • Betermelding na een Ziektewet-uitkering; 
 • Aanvraag WAZO-uitkering (zwangerschapsverlof, adoptieverlof, pleegzorgverlof of aanvullend geboorteverlof).
 • Uiteraard worden alle UWV formulieren snel en eenvoudig voor-ingevuld met informatie uit de Xpert Suite. 


Documentenkoppeling
We krijgen naast de berichtenkoppeling ook een UWV-documentenkoppeling. Zonder in te hoeven loggen in DigiPoort worden de volgende UWV-documenten automatisch naar de Xpert Suite doorgezet. 

 • Ziektewet (ZW)
 • Zwanger (WAZO)
 • eigenrisicodrager Ziektewet: Aanvragen beslissingsschikking
 • eigenrisicodrager Ziektewet: Inkoopdiensten
 • financiële informatie Ziektewet/WAZO
 • WW bij onwerkbaar weer en WW werktijdverkorting


3.4 Softwarepartners
Waar we zien dat innovatieve software onze dienstverlening beter kan maken, proberen deze partijen aan te sluiten bij de Xpert Suite. Onze softwarepartners zijn:


4. Via open-API

Heb je echt integratie ambities en ook de skills dan bieden we ook een open API-architectuur waarmee je de Xpert Suite ook kunt koppelen met je eigen ESB. Verder biedt de Open-API architectuur ook de mogelijkheid om eigen applicaties te laten communiceren met de Xpert Suite of delen van de Xpert Suite te integreren in je eigen portals.

De eerste API’s zijn inmiddels beschikbaar en de komende jaren worden steeds meer APIs en Webhooks ontwikkeld waar we nog beter in het eco-systeem van duurzame inzetbaarheid integreren. Check hier alle details over koppelen via open-API
 

Heb je een vraag of wil je eens vrijblijvend in gesprek over de integratiemogelijkheden?
Laat dan hier je gegevens achter en wij bellen je terug!

 

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!