support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

actualiteiten

de meest recente nieuwsitems en events
07-07-2024
Event

Omloop der Zevenheuvelen 2024

We zijn dit jaar wederom hoofdsponsor van de jaarlijkse Omloop der Zevenheuvelen. Samen met onze partner profclub BEAT Cycling organiseren we zondag 7 juli toertochten van verschillende afstanden en een speciale ladiestour.  Lijkt het jou wat om eens samen met je team of collega's uit de branche een mooie rondje te fietsen door de bosrijke omgeving van Nijmegen? Tijdens deze toer fiets je een mooi rondje door het bos- en heuvelrijke Berg en Dal, bij Nijmegen. Er zijn verschillende niveaus en afstanden, waardoor je zelf kiest of je gaat voor een rustig rondje of voor wat meer uitdaging.

30-05-2024
Event

Otherside Xperience 2024

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Technologie, globalisering en de gig economy schudden de arbeidsmarkt op. Wat betekent dit voor jou? Hoe houd je je organisatie gezond en vitaal in deze turbulente tijden? Op 30 mei 2024 vindt alweer de 5e editie van de Otherside Xperience plaats in de Verkadefabriek in ’s‑Hertogenbosch. De bedrijfsgezondheidszorg staat centraal en we kijken naar de toekomst met de focus op AI, duurzame inzetbaarheid en well-being.

23-01-2024
Nieuws

Vrieling Adviesgroep over Xpert Suite

Daarnaast bestaat Vrieling uit verschillende bedrijfsonderdelen als: ABC Pensioen, Vitalr, Aveco Verzekeringen, Vetera, RegioBank en Aveco expertise & taxatie. Als familiebedrijf ligt hun focus op langetermijncontinuïteit, wat een fundamenteel onderdeel is van hun bedrijfscultuur. Ze hanteren geen strategieën die enkel gericht zijn op korte termijn. De stabiliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf zijn belangrijk voor hun klanten en relaties, die op zoek zijn naar een consistente en betrouwbare partner. Vrieling Adviesgroep streeft ernaar om op lange termijn zekerheid te bieden aan hun klanten op het gebied van financiële begeleiding. Kwaliteit en integriteit zijn de kernwaarden van hun dienstverlening, waarbij ze zich inzetten voor ethisch zakendoen. Dit principe staat centraal in hun aanpak, waarbij ze altijd openstaan voor feedback en verantwoording

15-06-2023
Event

Otherside Xperience 2023

Op 15 juni vindt de vierde editie van Otherside Xperience plaats, hét evenement voor professionals in het domein van bedrijfsgezondheid en sociale zekerheid. Hier krijg je niet alleen inspiratie en kennis, maar ook inzicht in de nieuwste ontwikkelingen van Otherside at Work én Xpert Suite. Tijdens het evenement bieden we een blik op de toekomst met CEO Diederik Benders en CTO Roel van der Sanden. Daarnaast zal actrice én columniste Funda Müjde alles vertellen over kracht en doorzettingsvermogen. Ook delen experts van Otherside at Work inzichten en oplossingen in Xpert Suite en kun je onze partners ontmoeten op het partnerplein.

06-04-2023
Nieuws

Aon kiest voor Otherside

Digitale ontwikkelingen gaan vandaag de dag enorm snel. Als marktleider in het domein van employee benefits wil Otherside at Work een toonaangevende dienstverlener zijn en blijven. Innoveren is hierbij een must. Moerings: “Met de overstap naar de Xpert Suite ontstaat veel meer digitale slagkracht, waardoor onze mensen niet bezig zijn met de eenvoudige, herhaalde werkzaamheden, maar zich echt kunnen richten op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en een duurzame en snelle re-integratie van uitgevallen medewerkers. Daarmee maken we echt het verschil voor onze klanten.

16-02-2023
Nieuws

Nieuw partnerschap met Whayle

De explosieve toename van verzuim en arbeidsongeschiktheid vraagt om scherpe keuzes op het gebied van schadelastbeheersing en portefeuillebeheer. Een combinatie van moderne cloudtechnologie en AI-modellen voor data-analyse biedt hierbij mogelijkheden die eerder ondenkbaar waren. Verzekeraars, inkomensvolmachten, arbodienstverleners en werkgevers moeten deze kans met beide handen aangrijpen, zeggen Max Kaspers (Whayle) en Robert van Gils (Otherside at Work). ‘Datagedreven oplossingen bieden inzicht in de risico’s en maken het mogelijk om er gericht op te sturen.

17-01-2023
Nieuws

Datagedreven werken met een verzuimsysteem

Sinds de komst van verzuimsystemen is verzuimbegeleiding efficiënter geworden. Enerzijds maakt het de begeleiding tastbaarder, omdat een verzuimsysteem je helpt om consequent en gestructureerd de benodigde (wettelijke) stappen te doorlopen. Anderzijds maakt een verzuimsysteem het makkelijker om data te verzamelen, zodat je kunt analyseren en je proces verbeteren. Dit geeft je de mogelijkheid om verzuimende medewerkers steeds beter te begeleiden en zelfs te voorkomen dat zij verzuimen.

14-11-2022
Nieuws

Niveaus in datagedreven werken

Veel bedrijven bepalen hun strategie op basis van ‘opvattingen’. Door datagedreven te werken wordt het mogelijk om inzichten te krijgen en beslissingen te nemen op basis van feiten in plaats van opvattingen. Als organisatie kun je data gebruiken voor analytische toepassingen of om processen te verbeteren en het bedrijf te versterken. Met de data willen bedrijven betere beslissingen kunnen nemen. Met als uiteindelijke doel om de data om te zetten in de (juiste) acties, dataficatie.

08-11-2022
Nieuws

Innovaties maken het verschil

Otherside at Work wil met de Xpert Suite een essentiële bijdrage leveren aan het succes van de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland. Ondanks de uitdagingen die er op dit moment spelen, ziet Otherside veel gedreven professionals en werkgevers in de markt, die met de juiste innovaties en tools, optimaal hun kracht kunnen inzetten voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het verzuim ligt op het hoogste punt sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter. De COVID-19 pandemie heeft dit versneld, maar ook hiervoor steeg het gemiddelde verzuim in Nederland. Bedrijfsartsen, maar inmiddels ook gekwalificeerde casemanagers, zijn schaars. Arbodienstverleners en UWV hebben grote moeite om wachttijden te beperken. De vergrijzing van de beroepsbevolking en toenemende spanning op de werk-privé balans maakt dat de noodzaak voor goede bedrijfsgezondheidszorg en effectieve inzet van professionals groot is.

17-05-2022
Nieuws

Extra investering in Xpert Suite

Otherside at Work investeert 1.5 miljoen euro extra in de Xpert Suite ’s HERTOGENBOSCH - Otherside at Work is gestart met een extra investering van € 1.5 miljoen in de productontwikkeling van de Xpert Suite als onderdeel van het “Xcelerate” programma. Hiermee worden significante innovaties versneld doorgevoerd in Xpert Suite. Deze extra investering komt bovenop de reguliere doorontwikkeling die Otherside at Work jaarlijks doet in Xpert Suite. Het doel van de investering omvat verschillende ambities. Een eerste doel is om de kracht van AI toe te passen om met behulp van dynamische vragenlijsten en slimme protocollering de gebruikers van de Xpert Suite nog veel beter te ondersteunen in het duurzaam inzetbaar houden van Nederland. Tevens willen we het bereik van het platform voor de gebruikers veel eenvoudiger maken door ook een mobile app toe te voegen. Tevens wordt versneld doorontwikkeld op het Connect XS platform, waardoor het veel eenvoudiger wordt om (zelf) data-uitwisselingen op te zetten met partners, klanten en leveranciers.

22-04-2022
Event

Otherside webinar Hyperlab

Op 22 april organiseert Otherside een webinar waarin we uitgebreid in gaan op ons nieuwe project Hyperlab. De noodzaak van digitale innovatie speelt in elke branche. Met ‘data driven’ services wordt het mogelijk om professionals in de markt van bedrijfsgezondheidszorg en sociale zekerheid inzichten te geven die nu nog niet beschikbaar zijn. Met deze inzichten kunnen dan verbetermogelijkheden, uitvoeringsprocessen en keuzes in de begeleiding naar een structureel hoger niveau worden gebracht, uiteraard binnen de grenzen van de GDPR.

05-04-2022
Nieuws

Otherside lanceert Hyperlab

‘s-Hertogenbosch – Otherside at Work start in het tweede kwartaal van 2022 het ‘Otherside Hyperlab’! Samen met Alex van der Peet, Bart Ratering en Shujing Ke (gepromoveerd op het gebied van Kunstmatige Intelligentie) gaat Otherside at Work, met behulp van artificial intelligence en geavanceerde technologie, onderzoek doen naar de mogelijkheden om vanuit de Xpert Suite datagedreven werken verder te ondersteunen! De noodzaak van digitale innovatie speelt in elke branche. Met ‘data driven’ services wordt het mogelijk om professionals in de markt van bedrijfsgezondheidszorg en sociale zekerheid inzichten te geven die nu nog niet beschikbaar zijn. Met deze inzichten kunnen dan verbetermogelijkheden, uitvoeringsprocessen en keuzes in de begeleiding naar een structureel hoger niveau worden gebracht, uiteraard binnen de grenzen van de GDPR.

28-01-2022
Nieuws

SOC2 verklaring

We hebben als eerste verzuimsysteem in Nederland een SOC2 verklaring! Dit betekent dat Xpert Suite is getoetst aan de kwaliteitsrichtlijnen van de internationaal erkende Service Organisatie Controls (SOC 2) richtlijnen. Daar zijn we natuurlijk apetrots op! Maar belangrijker nog is dat dit onze klanten nóg meer zekerheid biedt over de veiligheid van de Xpert Suite. Lees hier wat deze verklaring precies inhoudt en waarom het ook zo belangrijk is voor jou als klant!

10-11-2021
Nieuws

Hoe zet je je bedrijfsartsen efficiënt in?

Als arbodienst moet je steeds creatiever zijn om je bedrijfsartsen efficiënt in te zetten. Enerzijds door een verhoogde vraag, anderzijds door een toenemend tekort van bedrijfsartsen. Taakdelegatie biedt bij uitstek de mogelijkheid bedrijfsartsen efficiënt in te zetten. Want werken met taakdelegatie zal over het algemeen tot gerichte inzet van de bedrijfsarts leiden. Het goede is dat het uitgangspunt hierbij niet de besparing is op de korte termijn, maar een efficiëntere invulling van de verzuimbegeleiding. Hierbij worden geen concessies aan de kwaliteit van het totale proces gedaan. Daarbij is een postitief bij-effect dat je als arbodienst uiteindelijk kostenefficiënt en marktconform kunt gaan werken. Als dat geen win-win is…!

03-11-2021
Nieuws

Welke systemen koppel jij?

Als je met een verzuimsysteem werkt heb je vaak te maken met data uit verschillende systemen. Bijvoorbeeld data uit een CRM-, HR- of finance-systeem. Of misschien heb je wel software van een derde partij die bepaalde dienstverlening van jullie overneemt. Zet jij deze gegevens nu handmatig over naar je verzuimsysteem? Dat kost veel tijd en mag ook niet volgens de AVG. Of je nu al een systeem hebt, of je bent je aan het oriënteren voor een nieuw systeem; het is belangrijk goed na te denken over het koppelen van je verzuimsysteem.

27-10-2021
Nieuws

Datagedreven werken

5 tips om datagedreven te werken met een verzuimsysteem. Sinds de komst van verzuimsystemen is verzuimbegeleiding efficiënter geworden. Enerzijds maakt het de begeleiding tastbaarder, omdat een verzuimsysteem je helpt om consequent en gestructureerd de benodigde (wettelijke) stappen te doorlopen. Anderzijds maakt een verzuimsysteem het makkelijker om data te verzamelen, zodat je kunt analyseren en je proces verbeteren. Dit geeft je de mogelijkheid om verzuimende medewerkers steeds beter te begeleiden en zelfs te voorkomen. Datagedreven werken dus. Dingen doen op basis van onderzoek en analyses. Dit is alleen niet zomaar even een a-b-c’tje, want er zijn ontzettend veel factoren die een rol kunnen spelen in verzuim. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je datagedreven kunt werken met je verzuimsysteem.

15-10-2021
Nieuws

Unieke softwarekoppeling met UWV

Als eerste en enige softwareleverancier in Nederland hebben wij de wettelijke communicatie met het UWV rondom verzuim optimaal gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De Xpert Suite faciliteert al enige tijd het digitaal melden van bijvoorbeeld (langdurig) verzuim of (deel)herstel. Vanaf nu heb je ook de mogelijkheid om diverse UWV-documenten (beslissingen) geautomatiseerd te downloaden vanuit het UWV Werkgeverportaal en direct aan het juiste werkgever- of werknemerdossier te laten toevoegen.

13-09-2021
Nieuws

We verhogen de continuïteit van de XS!

We zien bij onze klanten dat de Xpert Suite steeds meer wordt ingezet voor de ondersteuning van primaire bedrijfsprocessen. Continuïteit van de Xpert Suite is daarom van essentieel belang. Vanuit Otherside at Work hebben we hiervoor de afgelopen jaren al heel veel maatregelen getroffen, maar onze ambities en klanteisen gaan verder en wij groeien hierin mee. Zoals eerder aangekondigd wordt de hosting omgeving gemigreerd naar een High Available Private Cloud, maar nu hebben we ook onze business continuïteit verder geborgd door onze Escrow-regeling uit te breiden.

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!