support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

Thuiswerken: het overviel ons allemaal een tijd geleden. Misschien droomde je er al jaren van om vanuit huis te werken. Misschien miste je juist enorm hoe het was op kantoor met die fijne collega’s en kon je niet wachten tot je die, inmiddels toch wel, oude tijden kunt herleven. Nu het thuiswerkadvies is ingetrokken mag iedereen weer terug naar kantoor, maar wil iedereen dat ook wel?

Cassandra van de Laar, Sales Inside Officer bij Otherside, koos ervoor om volledig thuis te gaan werken en alleen nog naar kantoor te gaan wanneer het écht nodig is. Wat is haar beweegreden hiervoor geweest, wat zijn haar 7 grootste voordelen van thuiswerken en hoe gaat Otherside om met medewerkers die hiervoor kiezen?

Cassandra werkt sinds drie jaar bij Otherside at Work. Binnen haar team is Cassandra de onmisbare schakel, al zal ze dat zelf nooit zeggen 😉. Zij zorgt ervoor dat iedereen goed kan werken en met elkaar verbonden blijft. Als Cassandra thuis is wordt ze verwelkomd door haar gezin, die sinds kort bestaat uit vier gezinsleden. Cassandra, haar man Niels, haar oudste dochter Feline en onlangs is daar de kleine Bente bijgekomen. Bente doet het goed dus wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling hoeft Cassandra gelukkig niet. Wel merkt ze dat het thuiswerken haar stiekem best bevalt. Ze vindt het fijn om alles mee te krijgen van haar jongste telg en geniet van de flexibiliteit die het thuiswerken haar biedt. Dé reden voor Cassandra om ervoor te gaan en de knoop door te hakken thuis te blijven werken.

Voor corona was op kantoor werken de standaard voor Cassandra en bij uitzondering werkte ze thuis. Nu is dat andersom. Toen iedereen thuis moest werken vond ze het helemaal niks. Maar ze is eraan gaan wennen, heeft het zich eigen gemaakt en het is haar ook makkelijk gemaakt. Alle tools die door Otherside worden geboden helpen daar enorm bij. Het zorgt ervoor dat ze in verbinding kan blijven met haar collega’s. “Voor dat laatste doet Otherside dan ook echt haar best! Onlangs kregen we bijvoorbeeld een persoonlijke mail van Diederik, de CEO van Otherside, waarin hij schreef dat we ‘gewoon’ een uurtje muziek moeten gaan maken als we dat willen of gewoon even spelen met je kinderen. En als je je werktijden anders  in wilt delen, omdat dit privé beter uitkomt, dan moeten we dat doen. Heel bijzonder zijn dit soort boodschappen?!”

Cassandra noemt haar 7 grootste voordelen om thuis te werken:

 • Flexibel je dag indelen
  Rekening kunnen houden met privéafspraken, in de avond even rustig werken als de kinderen op bed liggen. Heerlijk! Je past je werkdag aan en hebt een perfecte privé-werkbalans.
 • Einde woon-werkverkeer
  Je hoeft je niet meer druk te maken over die file op de A2 wanneer je naar huis gaat, maar sluit je laptop en bent huis.
 • Bergen werk verzetten
  Geen last van ruis in huis. De kinderen gaan tijdens werktijd gewoon lekker naar school of de opvang. Manlief is weg, kinderen zijn weg, dus ik verzet bergen met werk.
 • Koffie in de zon
  Normaal neem je tussen de bedrijven door een bakje koffie aan je werkplek, typt door, belt nog even wat en je koffie is weer koud. Nu stap ik lekker naar buiten, ga in mijn tuinstoel in de zon zitten, zonder telefoon. Even 5 minuten niks.
 • Je hoeft maar een halve outfit klaar te leggen
  Nee hoor haha! Ik kleed me altijd helemaal aan, dan ben ik namelijk ook gewoon veel productiever (zit tussen mijn oren) en stap ik makkelijker naar buiten voor mijn rondje.
 • Je mist nooit meer een pakketje
  Feit. Geen uitleg nodig. Blije pakketbezorger.
 • De mooiste werkplek
  In het begin werkte ik aan de eetkamertafel. Dan was ik de avond ervoor al bezig twee schermen neer te zetten voor de volgende dag. Dan was ik voor mijn gevoel heel veel extra met het werk bezig. Toen ik besloot volledig thuis te gaan werken heb ik een hippe werkplek laten maken, waar deuren voor zitten dus ’s avonds sluit ik de deuren en ben ik klaar voor de volgende werkdag. Dan is de werkdag voor mij ook echt afgesloten.


Natuurlijk heeft het thuiswerken volgens Cassandra ook zijn valkuilen, waar ze alert op moet zijn zegt ze. Zo is ze heel bewust bezig dat ze voldoende beweegt. Geen presentatie tijdens een online meeting? Dan gaat ze aan de wandel. Gewoon af en toe de telefoon pakken om over niks te kletsen met een collega? Zeker weten! En de deuren van haar werkplek? Die blijven (steeds beter 😉) dicht buiten werktijd…

Wat Cassandra nog graag mee wil geven aan alle andere bedrijven die nog niet zover zijn als Otherside: “Neem een voorbeeld aan hoe Otherside het geregeld heeft voor haar mensen. Het zorgt ervoor dat je mensen optimaal kunnen werken op de manier die bij hen past. En geloof me als ik zeg, dat je door deze instelling van je werkgever alleen maar “harder gaat lopen” voor je team. Het is echt een win-win situatie.”

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!