support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

In een verzuimtraject komen verschillende processen samen. Als je je verzuimbegeleiding wilt optimaliseren kan het helpen om hier eerst inzicht in te krijgen. Dit inzicht kan je helpen om focus aan te brengen waar voor jou de optimalisatiekans ligt! We hebben vier essentiële processen voor je onder elkaar gezet! Doe er je voordeel mee!

1. Planning

Het plannen van jouw bedrijfsarts en casemanager is belangrijk. Deze uren wil je zo efficiënt mogelijk plannen. We zien dat veel van deze planningen niet altijd efficiënt zijn. Er zijn namelijk veel factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Denk aan: reistijd, spreekuur, administratie en voorbereiding. Inventariseer bij de optimalisatie van jouw verzuimbegeleiding welke werkzaamheden de professional heeft en hoeveel tijd er nodig is. Zo kun je het planningsproces inrichten op de behoefte uit jouw organisatie.
 

Meer weten over verzuimbegeleiding en efficiëntie?
Heb je één of meerdere vragen beantwoord met nee? 

 

Bekijk dan eens ons uitgebreide e-book Slimme Verzuimbegeleiding. In deze ultieme guide nemen we je mee langs de meest effectieve manieren om je hele proces van en rondom verzuimbegeleiding te optimaliseren.

Of bekijk ons artikel Verzuimsoftware in je organisatie. Hierin lees je meer over wat verzuimsoftware voor jouw organisatie kan betekenen. 

2. Taakopvolging

Binnen de WvP zijn wettelijk verplichte taken gesteld voor de begeleiding van een zieke medewerker. De opvolging van deze taken is nodig om compliant te werken. Een goed proces is dus belangrijk. Om dit te stroomlijnen gebruiken arbodienstverleners protocollen. Naast de wettelijk verplichte taken zullen er ook medewerkers zijn die een ander traject doorlopen.

Hiervoor zijn op maat gemaakte protocollen handig. Bekijk voor het optimaliseren van jouw verzuimbegeleiding welke protocollen jij hebt en welke er nodig zijn. Zo kun je je begeleiding en taakopvolging verbeteren. 

3. Communicatie

In een traject is er afstemming tussen professionals en werknemers. Alle communicatie dient aan de AVG-richtlijnen te voldoen. Deze communicatie is niet altijd geborgd waardoor vertrouwelijke informatie ‘op straat komt te liggen’. Als je kijkt naar de communicatie met een medewerker heb je te maken met bijvoorbeeld een (digitaal) spreekuur en het invullen of ondertekenen van een document.

Voor de communicatie tussen professionals zal er sprake zijn van bijvoorbeeld (digitaal) overleg, e-mail contact en het delen van documentatie. Denk bij de optimalisatie van je verzuimbegeleiding dus ook na over de communicatie. Inventariseer welke vormen van contact er zijn tussen welke betrokkenen en hoe veilig deze zijn.

4. Finance

Inzicht in jouw financiële stromen helpt je om meer omzet te realiseren. Stel jezelf de vragen: Welke verrichtingen zijn er? Wat kost een verrichting? Welke contractmodellen zijn er? Hoe is de afstemming met de administratie? Doorloop het gehele proces om je verrichtingen opnieuw te definiëren en waarderen.

Kortom: ga eens na voor jezelf:
  • Kan ik mijn professionals slim plannen?
  • Wordt er weleens een taak gemist?
  • Kunnen mijn medewerkers veilig en snel met elkaar communiceren?
  • Kan ik mijn omzet optimaliseren?
     

Meer weten over verzuimbegeleiding en efficiëntie?
Heb je één of meerdere vragen beantwoord met nee? 

 

Bekijk dan eens ons uitgebreide e-book Slimme Verzuimbegeleiding. In deze ultieme guide nemen we je mee langs de meest effectieve manieren om je hele proces van en rondom verzuimbegeleiding te optimaliseren.

Of bekijk ons artikel Verzuimsoftware in je organisatie. Hierin lees je meer over wat verzuimsoftware voor jouw organisatie kan betekenen. 

 

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!