support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

Donderdag 12 maart 2020, Covid-19 houdt huis in mijn Brabant. Overal om ons heen horen we berichten van besmettingen. In de gemeenten om ons heen, Uden en Meierijstad, vallen ze bij bosjes om. Ook Tilburg is na carnaval hard getroffen. Ik, fan van het Oeteldonkse carnaval en net herstellende van een operatie een week eerder in het ETZ in Tilburg, begon me lichtelijk zorgen te maken. Met die spanning keek ik naar de persconferentie van Mark Rutte waarin hij de nieuwe maatregelen aankondigde; “Thuiswerken waar mogelijk”.

En dat hebben we geweten.

Nu zijn wij als IT-bedrijf wel enigszins bevoorrecht omdat ons werk niet zomaar stilvalt en wij digitaal prima kunnen doorwerken. Uiteraard zullen wij wel de impact voelen op onze klanten maar voor wat onze werkzaamheden betreft… ik heb een internetverbinding en een laptop dus dat komt wel goed. Voor mijn vrouw Maike, die ook in de IT werkt, geldt in grote lijnen hetzelfde, kinderen hebben wij nog niet en de kat is alleen maar dolgelukkig dat de baas continu thuis is. Die ronde vriend doet namelijk niks liever dan eten, en daar kan hij nu de hele dag om vragen door smakkend naast ‘zunne mens’ te gaan zitten. Helaas werd dit exemplaar geleverd zonder mute-knop.


Mauwerd

Om het thuiswerken dan toch wat aangenamer te maken, hebben wij het kantoor in ons nieuwe huis versneld ingericht. Zo hoeven wij elkaar niet te overschreeuwen aan de dinertafel wanneer wij tegelijkertijd een vergadering hebben maar zitten wij rustig in een aparte ruimte. Ook wel prettig dat we met een oude eettafel en een stoel op die manier dat stukje compliance hebben kunnen waarborgen. Om de boel ten slotte helemaal professioneel te maken, heb ik een ultrawide monitor aangeschaft. Dat biedt toch wat meer overzicht. Storen wij elkaar dan helemaal niet meer? Natuurlijk wel! Het koffiezetapparaat en de keuken staan namelijk in ‘haar kantoor’ en de stofzuiger in ‘mijn kantoor’ en aangezien ik een grote voorliefde heb voor koffie en koken en een wat mindere voor de stofzuiger… je begrijpt me. (*Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik als ‘moderne man’ daar natuurlijk ook niet altijd onderuit kom.)

Het thuiswerken gaat…

Wat er nu precies op de plaats van de puntjes komt vind ik lastig te zeggen. Het thuiswerken heeft positieve en negatieve kanten. Mijn werkdag begint tegenwoordig lekker vroeg. Ergens tussen half 7 en 8 start ik met een kopje koffie en het doornemen van mijn mail. Vervolgens neem ik mijn agenda door, werk ik in de ochtend de planningen bij en doe ik de voorbereiding voor de meetings. Na de daily met het team starten vaak de eerste meetings. Om 12 uur probeer ik mij zoveel mogelijk te houden aan de belofte die ik Hanne heb gedaan; van het scherm weg, liefst even naar buiten. Binnen enkele minuten loop ik op een dijkje, links een kabbelende Aa, rechts de landerijen. 


Kabbelende Aa

Heerlijk al dat groen! Onderweg kom ik ongeschoren mensen tegen, mensen met coronahaar en mensen met hun handen in het haar. Verder mensen die hun verwilderde kinderen uitlaten en ten slotte het ik-doe-liever-aan-een 5-meter-samenleving-dan-een-1,5-meter-type. Dat laatste blijkt overigens knap lastig te zijn op zo’n smal dijkje maar zolang zij degene zijn die omzwemmen, is het mij gauw best. Gedurende de dag heb ik veel meetings, maar toch mis je het daadwerkelijke contact met je collega’s. Voor mij is dat niet met een awkward webcam opgelost. De sociale babbel maar ook gewoon de werkdynamiek tussen collega’s is iets waar ik naar uitkijk.

De avonden vullen wij al barbecueënd als en omdat het kan. In het weekend doen wij wekelijks mee aan een online pubquiz om zo onze Bossche stamkroegjes te steunen. (Kijk ook eens of jouw favoriete horecagelegenheid hiertussen staat https://www.deanderequiz.nl/benefiet-quiz/ en help ze door deze moeilijke tijd.) Ook benut ik de zonnige weekenden om enkele boeken te lezen ter voorbereiding van mijn nieuwe rol als Scrum Master straks en werk ik net als heel Nederland veel in de tuin. Om in beweging te blijven loop en fiets ik wat af. Voor mij ook echt pure noodzaak om mijn hoofd een beetje leeg te maken na een werkdag of -week. Toch heel anders dan een goede pot ballen op de tennisbaan (en natuurlijk de pot bier na afloop). Want ondanks dat je daar meer dan 1,5 meter uit elkaar staat, mag dat helaas nog niet.

Ik denk dan ook veel over hoe zo’n 1,5 meter samenleving in de post-corona wereld er nu uit gaat zien. Krijgen we een heel saai leven zonder grote evenementen, sportwedstrijden of een borrel in een gezellig drukke kroeg of restaurant? Wat heeft dit voor impact op onze organisatie of straks op het verzuim wanneer we iedereen met een ‘simpele verkoudheid’ gaan weren van de werkvloer? Een goede nies rijkt immers gerust acht meter…

Maandag 20 april 2020, Covid-19 is nog steeds in het land. De wc-papier-discussie is voorbij maar we zitten nog steeds thuis. Dat dit nog wel even gaat duren is inmiddels wel duidelijk en dus ook het thuiswerken. Zolang dit voortduurt blijft de barbecue branden, loop ik over ‘ons dijkje’, zit de kat verheugd naast me te smakken en mis ik mijn collega’s, vrienden en familie in stilte.

#SeeYouSoon #StayHome #StaySafe #WorkPro #HelloFromTheOtherside #Balkum #Shoutoutnaarallecollegas

 

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!