support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om volledig in eigen beheer eigenrisicodrager te worden voor de WGA. Ze nemen hiermee de risico’s en kosten van WGA in eigen beheer zonder dit te verzekeren. Om te voldoen aan de eventuele WGA-verplichtingen wordt een financiële voorziening bepaald. Deze voorziening dient te worden meegenomen in de jaarlijkse financiële verslaglegging.

Voor het berekenen van deze voorziening, werken wij samen met gespecialiseerde consultancypartner Triple A - Risk Finance. De actuarissen en risk professionals van Triple A - Risk Finance zijn gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van werkgevers op het gebied van risicomanagement en compliance (wet-en regelgeving).

Voor het jaarlijks vaststellen van de voorziening hanteren zij uitgangspunten en veronderstellingen en bepalen zij het moment van opname van de verplichting op basis van de financiële verslaglegging. Dit doen ze in overleg met de werkgever en borgen dit in een basisdocument voor de interne organisatie en/of de accountant. Kijk voor meer informatie op www.aaa-riskfinance.nl/oplossingen/waardering-wga-erd-verplichtingen/

WGA-begeleiding in Xpert Suite

Het begeleiden van de langdurige verzuimdossiers en de ingestroomde WGA-dossiers kan volledig worden ondergebracht in de Xpert Suite. Zo biedt de XS onder andere gestructureerde WIA- en no-riskadministratie en op maat gemaakte protocollen voor WGA-begeleiding. Hierbij is een standaard set van WGA-rapportages beschikbaar om het overzicht te bewaken.

Standaard XS-gegevensuitwisseling voor analyse

Met behulp van een standaard XS-gegevensuitwisseling, is het vanaf nu mogelijk om met één druk op de knop de benodigde gegevens op te vragen uit de Xpert Suite. Hiermee kan Triple A - Risk Finance efficiënt en accuraat een voorziening van de verplichtingen vanuit WGA eigenrisicodragerschap vaststellen. Meer weten over de mogelijkheden van WGA-begeleiding in Xpert Suite? Kijk op othersideatwork.nl/oplossingen/ziektewet-en-wga 

 

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!