support
Xpert Desk
073 - 61 59 999
Support
Xpert Desk
073 - 61 59 999

Verzuimbegeleiding is een belangrijk onderdeel van een goed verzuimbeleid. Het helpt om werknemers die ziek zijn zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Verzuimbegeleiding kan op verschillende manieren worden gegeven, maar het belangrijkste is dat het gericht is op de individuele werknemer en zijn of haar situatie.

Wat maakt verzuimbegeleiding belangrijk?

Er zijn veel redenen waarom verzuimbegeleiding belangrijk is. Ten eerste kan het helpen om de kosten van verzuim te verminderen. Wanneer werknemers snel weer aan het werk kunnen, hoeven ze minder lang loondoorbetaling te ontvangen. Ten tweede kan verzuimbegeleiding helpen om de productiviteit te verbeteren. Werknemers die zich goed voelen en gewaardeerd worden, zijn meer geneigd om goed te presteren. Ten derde kan verzuimbegeleiding helpen om het werkmoraal te verbeteren. Wanneer werknemers zien dat hun werkgever zich inzet voor hun gezondheid en welzijn, voelen ze zich meer betrokken bij het bedrijf.

Verschillende soorten verzuimbegeleiding

Er zijn veel verschillende soorten verzuimbegeleiding. De meest voorkomende vorm is individuele begeleiding door een verzuimbegeleider. De verzuimbegeleider kan de werknemer helpen om te achterhalen wat de oorzaak van het verzuim is en hoe hij of zij dit kan aanpakken. De verzuimbegeleider kan ook helpen om de werknemer te motiveren om weer aan het werk te gaan.

Verzuimbegeleiding kan ook worden gegeven in groepsverband. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een workshop over stressmanagement of een cursus over gezond werken. Groepsbegeleiding kan helpen om werknemers te leren omgaan met hun ziekte en om weer aan het werk te gaan.

Verzuimbegeleiding is een belangrijk onderdeel van een goed verzuimbeleid. Het kan helpen om de kosten van verzuim te verminderen, de productiviteit te verbeteren en het werkmoraal te verhogen. Als werkgever is het belangrijk om te investeren in verzuimbegeleiding. Dit is een investering die zich uiteindelijk dubbel en dwars terugverdient.

Je verzuimprotocol implementeer je gemakkelijk in de Xpert Suite. Zo krijgen de juiste personen op het juiste moment een taak toegewezen. Bovendien bespaar je een hoop tijd als je gebruik maakt van de tientallen templates van protocollen die voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter, Ziektewet en WGA.

Meer weten over de Xpert Suite
Wat zijn de voordelen van verzuimbegeleiding?

Met een goede verzuimbegeleiding draag je bij aan de gezondheid en het welzijn van jouw werknemers. Dit heeft een positief effect op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en daarmee ook de prestaties van jouw bedrijf. Andere belangrijke voordelen:

  • Verkorting van de verzuimduur
  • Vermindering van de kosten van verzuim
  • Verbetering van de productiviteit
  • Verbetering van de werk-privébalans
  • Vermindering van het stressniveau
  • Verhoging van de betrokkenheid bij het bedrijf
Verzuimsoftware als ondersteuning van de verzuimbegeleiding

Verzuimsoftware kan een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van verzuimbegeleiding. Naast het registreren, volgen en analyseren van verzuim, helpt het je ook om de wettelijke verplichtingen en regelgeving met betrekking tot ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid na te leven. Aan de hand van protocollen krijgt de juiste persoon tijdig een taak toegewezen, zodat je overzicht houdt en loonsancties voorkomt.

Meer weten over de Xpert Suite

Ja, ik wil!

Wij willen ook graag contact met jou!
Otherside at Work
Wisent 14
5236 PX 's-Hertogenbosch
Kamer van Koophandel: 17152287
Receptie
Tel: 073 615 9950
Xpert Desk
Tel: 073 615 9999
Robert van Gils | Business Development Manager
robert.vangils@othersideatwork.nl 06 46 11 99 28
Bianca van Grinsven | Sales Manager
bianca.vangrinsven@othersideatwork.nl 06 41841632
Maak nu een afspraak!